Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elítéltek sütivel mérgeztek börtönőröket

2008.03.13. 18:03
Csak két hét múlva derül ki, milyen anyag okozott rosszullétet négy börtönőrnek Dániában, akik az elítéltek által készített süteményből ettek. Feltételezik, hogy a mérgezett süteményt Dánia két legnagyobb bűnbandájának, a Black Cobrának és a Den Internationale Klubnak a tagjai készítették.

Kórházba kellett szállítani négy dán börtönőrt, miután ettek a rabok által készített süteményből, amelybe valamilyen drogot kevertek, írta csütörtökön egy dán bulvárlap. Egy tisztségviselő szerint a sütit Dánia két legnagyobb bűnbandájának, a Black Cobrának és a vele szoros kapcsolatban álló Den Internationale Klubnak a tagjai készítették.

A két férfi és két nő hasfájásra és magas pulzusra panaszkodtak, miután ettek a süteményből. A hatóságok egyelőre nem tudták megmondani, hogy a kemény bűnözőként jellemzett elítéltek milyen anyaggal ízesítették az édességet. A vérvizsgálat eredményére két hetet kell várni.

A dán börtönőrök szakszervezetének vezetője az esettel kapcsoltban elmondta, eddig még soha nem tapasztaltak ilyen vad támadást tagjaik ellen, az egész dán börtönrendszer elleni támadásként jellemezve azt.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy indul-e a cukrászok ellen eljárás gyilkossági kísérlet miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?