Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

168 halott egy indiai templomi tülekedésben

2008.09.30. 08:16
Egymást agyontiporva menekültek a zarándokok egy hindu templomból Indiában. A tülekedésben legalább 168-an életüket vesztették.

Legalább 168-an vesztették életét Indiában egy templomi tülekedésben, közölték a helyi hatóságok. A tragédia a nyugat-indiai Rádzsasztán államban történt, a történelmi emlékhelyeiről messze földön híres Dzsodhpur egyik hindu templomában, amely egy erőd közepén áll.

A sebesültek száma is meghaladja a 150-et, közülük többen súlyos állapotban vannak.

113 halott, 150 sérült a zűrzavarban

A tülekedés okáról egyelőre ellentmondásos jelentések láttak napvilágot. A legvalószínűbbnek az látszik, hogy egy belső fal leomlott, amely maga alá temetett több zarándokot, de közben pánik tört ki és egymást taposták halálra a menekülni próbálók. A szentélyben a tragédia időpontjában közel 25 ezren zsúfolódtak össze.

ndiában nem ritka, hogy emberek halnak meg tolongás közepette vallási ünnepeken. Augusztus elején egy hegyvidéki észak-indiai templomban legkevesebb 145 embert, többségükben nőt és gyermeket tapostak agyon egy hindu templomnál India északi részén.

A tragédiát az okozhatta, hogy a heves esőzés miatt több kő meglazult a templom felé vezető szűk lépcsős út mentén, és nyolc-tíz darab lehullott. A zarándokok menekülni kezdtek lefelé, közben kidőlt egy út menti vaskorlát. Az acélszerkezet nem bírta ki a tömeg nyomását, a földre került zarándokokon pedig átgázoltak a többiek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!