Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Ölt a villám Zsirán

2005.07.11. 17:38
Egy húszéves fiatalembert csapott agyon a villám Sopron közelében. Budapesten, Baranyában és Tolnában is gondokat okozott a felhőszakadás. Bonyhád és Bátaszék között járhatatlanná vált az út.

Halálos tragédiát okozott a vihar a Sopron melletti Zsirán hétfőn délután. Villámcsapás ölt meg egy húszéves, simasági fiút egy lovarda építkezésén. A fiú azonnal életét vesztette, a villám erejét mutatja, hogy arany nyaklánca is megolvadt.

Az ország több megyéjében és a fővárosban is problémát okoztak a hétfői felhőszakadások, a víz pincéket, alacsonyabban fekvő helyiségeket öntött el. Budapesten a reggeli felhőszakadást követően a tűzoltóknak mintegy 30, Pest megyében 189 helyszínre kellett kivonulniuk a pincéket, alacsonyabban fekvő helyiségeket, műhelyeket elöntő víz miatt.

A Baranya megyei Nagytótfalun három házból mintegy húsz lakót kellett kiköltöztetni egy felhőszakadást követően.

Tolna megyében a kora délutáni heves esőzés vasúti pályát rongált meg. Bonyhádon és környékén a felhőszakadás miatt a katasztrófavédelmet 24 helyre riasztották.

A lezúduló víz és sár miatt másfél órán át járhatatlan volt Alsóbörzsönynél a Bátaszék - Bonyhád közötti út egy szakasza, csak délután háromnegyed négykor indulhattak a feltorlódott járművek. Alsóbörzsönyben egy lakóház főfalát is alámosta a víz, annak megerősítéséről, aládúcolásáról intézkednek.