Gusztáv
3 °C
6 °C

Kárpótlást követelnek a százszor megerőszakolt lány szülei

2006.09.18. 11:14
Az egy hónap alatt százszor megerőszakolt lány szülei ügyvédjükön keresztül követelnek 875 ezer euró kárpótlást, az ügyészség egyelőre csak annyit ismert el, hogy kapcsolatban áll az ügyvéddel. A család álláspontja szerint a rendőrség indokolatlanul késlekedett, veszélyeztette a lány életét, és morálisan megkérdőjelezhető a családdal szembeni viselkedésük is.

Egy elrabolt és sokszorosan megerőszakolt fiatal lány szülei Szászország tartománytól mintegy 875 ezer euró (mintegy 236,4 millió forint) kárpótlást követelnek, mivel szerintük a rendőrség sorozatos hibái miatt telt el 36 nap lányuk kiszabadításáig.

A 14 éves Stephanie-t január 11-én rabolta el egy szexuális bűncselekmények miatt már büntetett férfi, és 32 napig tartotta hatalmában, ezalatt pedig az áldozat elmondása szerint több mint százszor megerőszakolta.

A bűnöző fogságában töltött napok mindegyikéért 20-20 ezer eurót (mintegy 5,4 millió forintot), a cselekmény különösen súlyos volta miatt további 160 ezer eurót (43,2 millió forintot), a család szenvedéséért pedig még 75 ezer eurót (mintegy 20,2 millió forintot) követelnek a szülők. A követelés tényéről az összeg részletezése nélkül a család ügyvédje beszélt az MDR tartományi közszolgálati televízióban, az ügyészség azonban csupán annyit ismert el, hogy kapcsolatban áll az ügyvéddel.

"Ha vannak felelősök, akkor nekik kell megfizetni a fájdalompénzt, amely túl van a normálison, mert Stephanie szenvedései is túl voltak azon" - mondta az ügyvéd.

A rendőrség először nem kutatott azután a férfi után, aki végül a tettesnek bizonyult, mivel az adatbankban még a régi címén szerepelt, aztán a gyerek kiszabadításakor nem rátörtek a férfira, hanem becsöngettek hozzá. Amikor senki nem nyitott ajtót, lakatost hivattak, amivel veszélyeztették a lány életét. Kiszabadítása után szökevényként kezelték, szüleit azonnal bevitték ugyan a kapitányságra, de az oda vezető úton nem közölték velük, hogy gyermekük kiszabadult, így azt is hihették, hogy meghalt, mondta el az ügyvéd.

Az illetékesek szerint ezek új szemrehányások, amelyeket kivizsgálják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!