Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Újabb két gyanúsított az albertirsai strandbaleset ügyében

2003.07.08. 11:59
Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják az albertirsai strand intézményvezetőjét és a strandfürdő üzemegység vezetőjét a strandon történt gyermektragédia miatt - közölte a rendőrség kedden.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki F. Sándort, az albertirsai strand intézményvezetőjét, és B. Józsefet, a strandfürdő üzemegység vezetőjét foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt - olvasható a rendőrség honlapján.

Ők a felelősök?

A szakértői vélemények alapján valószínűsíthető, őket terheli a felelősség amiatt, hogy a medence lefolyóján nem volt rács, továbbá szabálytalanul adtak utasítást a medence leeresztésének módjára és azt nem ellenőriztették. Mindkét gyanúsított szabadlábon védekezik.

Beszippantotta a lefolyó

Mint arról beszámoltunk, május 27-én az albertirsai strand medence-lefolyóban megfulladt egy hétéves kisfiú. A fiú holtestére a lefolyó leeresztő zsilipjében találtak rá. A szülők előzőleg bejelentést tettek a rendőrségen, miszerint eltűnt gyermekük a strand területéről. A korához képest fejletlen kisfiút valószínűleg a medence leeresztését követően keletkező vákuum szippantotta be a rács nélküli lefolyóba.

Korábban az albertirsai úszómestert hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrség. A 21 éves férfit foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítja a rendőrség, mert a felügyelete alatt fulladt meg a medencében a kisfiú.

Az ügy miatt az ORFK kezdeményezésére országos vizsgálat indult a strandok biztonságával kapcsolatban. A vizsgálat célja az volt, hogy a minimumra szoruljanak vissza a strandolókra - elsősorban a gyerekekre - leselkedő veszélyek.