Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltűntek a sikertelen túszejtők

2003.09.29. 12:59
Vérontás és zsákmány nélkül végül sikerült kereket oldania annak a két álarcos rablónak, akik hétfő reggel fegyverrel a kezükben behatoltak egy strasbourgi külvárosi szupermarketba. A támadók megpróbálták túszul ejteni a bevásárlóközpont három alkalmazottját.
Rendőrségi közlés szerint a többemeletes épület alapos átkutatása után a biztonsági erők arra a következtetésre jutottak, hogy a két gonosztevő valahogy kijutott a körbezárt áruházból, s egyelőre nyomuk veszett. A két támadó a külvárosi áruház kinyitásakor nyomult be az épületbe és igyekezett foglyul ejteni a három eladót, azok azonban bemenekültek az egyik mellékhelyiségbe, és magukra zárták az ajtót. Egyiküknél szerencsére ott volt a mobiltelefonja, ezen riasztották a csendőrséget, amely azonnal a helyszínre vonult.

Körbezárták az épületet

A biztonsági egység a csatlakozó rendőrök segítségével körbezárta a szupermarketet, kiszabadította az áruház dolgozóit, és megkezdte az épület átfésülését. Feltételezték, hogy az ismeretlen bűnözők valahol elrejtőztek az épületben. A csendőrök és rendőrök eltorlaszolták az áruház kijáratait, és hermetikusan lezárták a környéket.

Sérülés nem történt

A rablási kísérlet reggel fél hétkor kezdődött, a szabadítási akció három órát vett igénybe. Az álarcosokat végül is nem találták meg, valószínűleg már a rendőri közbelépés kezdetekor észrevétlenül elmenekültek. Személyi sérülés nem történt.