Magdolna
18 °C
27 °C

Eltűntek a sikertelen túszejtők

2003.09.29. 12:59
Vérontás és zsákmány nélkül végül sikerült kereket oldania annak a két álarcos rablónak, akik hétfő reggel fegyverrel a kezükben behatoltak egy strasbourgi külvárosi szupermarketba. A támadók megpróbálták túszul ejteni a bevásárlóközpont három alkalmazottját.
Rendőrségi közlés szerint a többemeletes épület alapos átkutatása után a biztonsági erők arra a következtetésre jutottak, hogy a két gonosztevő valahogy kijutott a körbezárt áruházból, s egyelőre nyomuk veszett. A két támadó a külvárosi áruház kinyitásakor nyomult be az épületbe és igyekezett foglyul ejteni a három eladót, azok azonban bemenekültek az egyik mellékhelyiségbe, és magukra zárták az ajtót. Egyiküknél szerencsére ott volt a mobiltelefonja, ezen riasztották a csendőrséget, amely azonnal a helyszínre vonult.

Körbezárták az épületet

A biztonsági egység a csatlakozó rendőrök segítségével körbezárta a szupermarketet, kiszabadította az áruház dolgozóit, és megkezdte az épület átfésülését. Feltételezték, hogy az ismeretlen bűnözők valahol elrejtőztek az épületben. A csendőrök és rendőrök eltorlaszolták az áruház kijáratait, és hermetikusan lezárták a környéket.

Sérülés nem történt

A rablási kísérlet reggel fél hétkor kezdődött, a szabadítási akció három órát vett igénybe. Az álarcosokat végül is nem találták meg, valószínűleg már a rendőri közbelépés kezdetekor észrevétlenül elmenekültek. Személyi sérülés nem történt.