Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Sikertelen túszszedés Strasbourgban

2003.09.29. 11:02
Álarcos felfegyverzett rablók behatolási kísérletét hiúsította meg egy strasbourgi szupermarket három alkalmazottja hétfő reggel. A rendőrök egyelőre nem találják a fegyvereseket.
A két támadó a külvárosi áruház kinyitásakor nyomult be az épületbe és megpróbálta foglyul ejteni a három eladót. Az eladóknak azonban sikerült bemenekülni az egyik mellékhelyiségbe, és magukra zárták az ajtót. Egyiküknél szerencsére ott volt a mobiltelefonja, ezen riasztotta a rendőrséget, amely azonnal a helyszínre vonult.

Elrejtőztek

A biztonsági egység a csatlakozó rendőrök segítségével körbezárta a szupermarketet, kiszabadította az áruház dolgozóit, és megkezdte az épület átfésülését. Az ismeretlen bűnözőknek sikerült valahol elrejtőzniük az épületben. Egyelőre nem tudni, hol tartózkodnak, annyi tűnik bizonyosnak, hogy nem tudták elhagyni a helyszínt, mivel a csendőrök és rendőrök eltorlaszolták az áruház kijáratait, és hermetikusan lezárták a környéket. A szabadítási akció három órát vett igénybe, de személyi sérülés nem történt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!