Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Tíz órára géptestbe zárva

2007.02.16. 12:08
Hatalmas káoszt okozott a szerdai jégvihar New Yorkban. Repülőjáratok százait törölték, többet akkor, amikor a gépek már a kifutón voltak. Két esetben is tíz óránál hosszab időra rekedtek a gépeken utasok.

Hosszú órákra a felszállásra váró gépeken ragadtak a Delta és a JetBlue légitársaságok utasai a New York-i JFK reptéren, jelentette a CBS. Az Egyesült Államok keleti partvidékét szerdán bénította meg az ítéletidő.

A jégviharok miatt több száz járatot töröltek. Némelyik járatot már akkor, amikor az utasok felszálltak rájuk. A gépek közül néhány a kifutópályán ragadt, szó szerint a betonhozu fagyva.

Így járt egy New York-i gimnázium görögországi kirándulásra készülő osztálya is. A gyerekek több mint tíz órát töltöttek a gépen, ami végül nem is tudott felszállni.

A szűk géptestben sötét volt, kevés volt az étel és a biztonsági szigorítások miatt az ital is. "Rémálom volt" – nyilatkozta a CBS-nek az egyik diák, Alexandra Moshouris.

Hasonlóan jártak a JetBlue a karibi szigetvilágba tartó utasai is. Az eredetileg arubai nászútjára készülő Elizabeth Regale arra panaszkodott, hogy alig használhatták a vécét abban a tíz órában, amit a gép rabjaként töltöttek. Ráadásul az ő gépük sem indult útnak a tízórás várakozás után.

A JetBlue társaság több mint kétszáz járatát törölték szerdán, írja a CBS. A társaság minden olyan utasának, aki három óránál hosszabb időre a társaság gépein ragadt, a jegyár visszatérítését és egy ingyenes retúrjegyet ajánlott fel.

A CBS-nek nyilatkozó utasokat nem lelkesítette fel az ajánlat. "Ezek szervezetlenek. Senki sem tud semmit. Mindent ural a káosz" – nyilatkozta egyikük.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!