Géza
-12 °C
-4 °C

Négytagú túracsoport borult a Sugovicába

2004.05.21. 22:38
Három gyermekkel és egy felnőttel borult péntek este a Sugovica holtágába egy csónak Bajánál. Két gyermeket nem sikerült újraéleszteni, felnőtt kísérőjük kórházba került.
Egy negyvenfős pécsi túracsoport tagjai voltak azok a gyerekek, akik felnőtt kísérőjükkel együtt kenujukkal a vízbe borultak pénteken este a bajai Sugovica holtágában. A hírügynökség úgy tudja, este hét óra előtt a Sugovica és bajai Duna-ág találkozásánál egy hirtelen szélroham felborította az egyik kenut, amelyben egy felnőtt nő és három, tíz év körüli kisgyermek tartózkodott.

A csoport valamennyi tagja viselt mentőmellényt. A kenu borulásakor a gyerekek kísérője elájult, de az egyik gyermeknek sikerült kihúznia őt a partra. Ezt a kisgyermeket tehát a korábbi információkkal ellentétben nem egy másik csónak mentette ki, hanem a saját erejéből, felnőtt kísérőjét is megmentve jutott ki a partra.

A további mentést nehezítette, hogy a másik két gyermekről hosszú ideig ellentmondó információkat kaptak a mentésben részt vevők. Végül iderült, hogy a tíz éves kislány és a tizenkét éves kisfiú a mentőmellényeknek köszönhetően távolabb a víz felszínén lebegnek.

A tűzoltók kimentették az eszméletlen állapotban lévő gyerekeket a tízfokos vízből. A mentők hosszú ideig próbálkoztak az újraélesztésükkel. A kislány azonban még a kórházba szállítása előtt, a kisfiú pedig a érkezés után meghalt. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.