Judit
3 °C
7 °C

Öngyilkosságot terveznek egy rockkoncertre

2003.09.20. 14:40
Egy halálos beteg öngyilkosságot tervez egy floridai együttes koncertjére, hogy az eutanázia engedélyezéséért demonstráljon. A rendőrség mindenképpen meg akarja akadályozni az öngyilkosságot.
A tampai Hell on Earth együttes honlapja szerint egy eutanáziát támogató halálos beteg ember öngyilkosságot követ el a színpadon október 4-i koncertjükön. Az együttes közölte, hogy az öngyilkosságra készülő személy nevét csak a koncert napján hozzák nyilvánosságra. Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy a beteg milyen módon próbál véget vetni életének a St. Petersburg-i rendezvényen.

Dave Hundley, a koncertnek helyet adó St. Petersburg-i épület tulajdonosa elmondta: azt sejti, most valóban bekövetkezik az, amit az együttes ígér. A Hell on Earth általában meglepő attrakciókat mutat be koncertjei. Többször előfordult, hogy a színpadon csokoládémasszában birkóztak a zenészek, vagy patkányokat aprítottak turmixgépeken, jelentette az Ananova.

St. Petersburgi rendőrségen elmondták, hogy az államban bűncselekménynek számít az öngyilkosságban való közreműködés. A rendőrök egyelőre nem sokat tudnak arról, hogy igaz-e a hír, de semmi esetre sem engedik meg "az öngyilkosság nyilvános bemutatását".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?