Géza
-11 °C
-4 °C

Beperli iskoláját egy londoni általános iskolás

2003.03.10. 13:22
Egy 6 éves londoni kisdiák beperli volt iskoláját amiatt, hogy vastag, pamutból készült egyennadrágot kellett hordania, pedig bőre ekcémás lett a viseletre.
A gyerek, Louie Valencia több brit lapnak elpanaszolta, hogy a vastag, pamutból készült iskolai egyenruha "karmoló hatású", amelyet nem bírt a bőre.

Ekcémás lett az egyenruhától

Az iskola igazgatónője azonban nem sokat gatyázott: közölte, hogy nem hajlandó kivételt tenni vele, jóllehet a szürke egyenruhaszövet bizonyíthatóan ekcémát idézett elő a fiú mindkét lábán. A gyerek annyira szenvedett az ekcémától, hogy már futni is alig tudott.

Anyjával együtt ezért panaszt készül tenni a bíróságon, amiért az iskola vét a hátrányos helyzetűek védelmét előíró törvények ellen.

Azonnal kivették az iskolából

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy Louie már egy éve járt iskolába a maga választotta, puha gyapjúszövetből készült nadrágban, amikor az igazgatónő véletlenül észrevette, hogy nem az előírt egyennadrágot viseli. Azonnal hazaküldte a fiút azzal, hogy csak akkor teheti be a lábát újból az iskolába, ha az előírt nadrágot viseli.

A szülők erre kivették a fiút az iskolából, a perrel azonban ki akarják kényszeríteni, hogy az iskola ne kényszerítse továbbra is hátrányos helyzetbe az egészségügyi problémákkal küszködő tanulókat.