Ágnes
-1 °C
2 °C

Nem érzi magát bűnösnek a lányát megerőszakoló férfi

2004.06.22. 12:11
A Szegedi Ítélőtábla hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte Orsós Gyulát, aki nevelt lányát 2002 nyarától többször megerőszakolta. A vádlott nem érzi magát bűnösnek, az ítélet jogerős.
Hét év hat hónap fegyházbüntetésre és a közügyektől hét év eltiltásra ítélt a Szegedi Ítélőtábla egy tiszakécskei fiatalembert, mert bizonyítottnak látta, hogy a férfi 2002 nyarától számos alkalommal erőszakosan közösült gyermekkorú nevelt lányával.

A táblabíróság Hegedűs István vezette büntető tanácsa a Bács-Kiskun Megyei Bíróság februárban kiszabott büntetését súlyosbította és emelte jogerőre.

Legalább ötven alkalommal

Az 1976-ban született Orsós Gyula 2002 nyarán egyik éjszaka ágyába hívta élettársa kislányát - aki akkor még nem töltötte be a tizenkettedik életévét - és megerőszakolta.

Az erőszakos közösülésre ezután hetente, kéthetente sor került, a bíróság megállapítása szerint legalább ötven alkalommal, a kislány közben elmúlt 12 éves.

Nem érezte magát bűnösnek

A múlt év szeptemberében egy éjjel ugyancsak magához hívta a férfi a gyermeket, ám az élettárs észrevette a történteket, s jelentette a rendőrségnek. A vádlott korábban elismerte a bűncselekmény elkövetését, a bírósági tárgyaláson viszont azt mondta, hogy nem érzi magát bűnösnek.