Friderika
10 °C
18 °C

Önként jelentkeztek a brutális kidobók

2005.04.11. 17:01
Nem rögzítette térfigyelő kamera Előd Álmos brutális megveretését a Süss Fel Nap nevű szórakozóhely előtt. Pénteken feladta magát az a két biztonsági őr, akiket a szappanopera-szereplő megverésével gyanúsítanak. A kidobók egyelőre szabadlábon vannak, ellenük súlyos testi sértés kísérletének alapos gyanújával vizsgálódik a kerületi kapitányság.

Önként jelentkezett az V. Kerületi Rendőrkapitányságon az a két kidobóember pénteken, akik helybenhagyták a Jóban-rosszban című televíziós szappanopera egyik szereplőjét, Előd Álmost a Süss Fel Nap nevű szórakozóhely előtt. A két biztonsági őrt már ki is hallgatták, egyelőre szabadlábon védekeznek, mondta az Indexnek Dr. Mészáros Péter ezredes, az V. kerületi kapitányság vezetője.

Mint mondta, a kihallgatáson a kidobók lényegében nem tagadták az ellenük szóló tényeket. Súlyos testi sértés kísérlete miatt három évig terjedő szabadságvesztést róhatnak ki rájuk. Ha esetleg bebizonyosodik, hogy aljas indokból bántalmazták Előd Álmost, öt évig nőhet a büntetés. A kerületnek azon a részén nincsenek térfigyelő kamerák, mondta Mészáros, de a rendőrség megkezdte a tanúk kihallgatását is.

Ha minden jól megy, a nyomozás egy hónap alatt befejeződik, akkor átadják az ügyet az ügyészségnek. A gyanúsítottak egyike sem rendőr, tette hozzá az ezredes.

Orr- és arccsontja törött

Előd Álmost április 3-án hajnalban verték és rugdosták meg az V. kerületi szórakozóhely előtt, miután állítása szerint védelmébe vett egy másik fiatalembert, akit a biztonsági őrök ütlegeltek. A fiatal színész arc- és orrcsontja eltörött, agyrázkódást szenvedett, és nem lát a bal szemével.

A Süss Fel Nap már a hétvégi verés utáni hétfőn felbontotta a szerződést a biztonsági személyzetet adó céggel. A szórakozóhely egyik ügyvezetője, Szalontay Tamás akkor elmondta, egy időre bezárják a helyet, azóta azonban újra üzemel a klub.