Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Svédország szabadon engedi a feltételezett gépeltérítőt

2002.09.30. 13:07
A svéd hatóságok bizonyítékok hiányában szabadon bocsátották azt a férfit, akit néhány hete azzal gyanúsítottak meg, hogy el akart téríteni egy repülőgépet.
Kerim Sadok Chatty egy Londonba tartó gépre akarat felszállni, amikor a svéd hatóságok a kézipoggyászában talált lőfegyver miatt letartóztatták. Az eset két héttel a szeptember 11-i merényletek évfordulója előtt történt.

Chatty tunéziai születésű, és svéd állampolgársággal rendelkezik. Mint elmondta nincs köze semmiféle szélsőséges iszlám mozgalomhoz, és nem állt szándékában eltéríteni a gépet. Thomas Haggstrom legfőbb ügyész is úgy nyilatkozott, hogy nincs bizonyítékuk arra, hogy Chatty bármilyen erőszakos bűncselekményt akart volna elkövetni, ezért a szabadon bocsátása mellett döntöttek.

Kerim Sadok Chatty nem hagyhatja el az országot, és rendszeresen jelentkeznie kell a rendőrségen - tudósította a BBC.