Árpád
-2 °C
3 °C

Megakadályozták Madeleine svéd hercegnő elrablását

2002.12.10. 19:57
Egy kelet-európai férfiakból álló csoport november végén el akarta rabolni XVI. Károly Gusztáv svéd király és Szilvia királynő legfiatalabb, 20 éves lányát. Madeleine Theresa Amélie Joséphine Bernadette svéd hercegnő harmadik a trónöröklési sorban. Az utóbbi időben a szőke, kék szemű fiatal lány románcai és vad partijai gyakran szerepeltek témaként az újságok címlapján, hazájában és külföldön egyaránt.
A svéd rendőrség leleplezett egy összeesküvést, amely az uralkodó egyik lányának, Madeleine hercegnőnek elrablására irányult.

Egy kelet-európai férfiakból álló csoport november végén Svédországban tartózkodott, el akarva rabolni XVI. Károly Gusztáv svéd király és Szilvia királynő legfiatalabb, 20 éves lányát. A merénylők közül kettőt már sikerült azonosítani, közölte kedden az Expressen címu svéd bulvárlap.

Sem a királyi család, sem a rendőrség nem akarta megerősíteni ezeket az információkat, viszont a hercegnő körüli biztonsági őrizetet megerősítették. Eddig Madeleine-t gyakran láthatták a járókelők egyedül sétálgatni a svéd főváros utcáin, most viszont november végén, amikor meglátogatott egy kórházat Stockholm külvárosában, testőrök és civil ruhás rendőrök kísérték.

Ez a szokatlan erődemonstráció a királyi család egyik tagja körül látványos üzenet volt az emberrablóknak, mintegy azt mondva: tudjuk jól, hogy mi készülodik - jelentette az AFP francia hírügynökség.

Madeleine Theresa Amélie Joséphine Bernadette svéd hercegnő harmadik a trónöröklési sorban. Az utóbbi időben a szőke, kék szemű fiatal lány románcai és vad partijai gyakran szerepeltek témaként az újságok címlapján, hazájában és külföldön egyaránt.

Madeleine jelenleg Stockholmban tanul belsőépítészetet, divattervezést és kommunikációt, ezenkívül januártól művészettörténeti előadásokat fog hallgatni egy svéd egyetemen. Néhány hónapot töltött már Londonban is, angol nyelvi tanulmányokat folytatva, ahonnan 2002 januárjában jött haza, a paparazzik zaklatása elől menekülve.

A svéd bulvárlapok szerint hazajövetelének valódi oka azonban az, hogy a szülei szeretnék szemmel tartani a "partihercegnoként" emlegetett leányt. Madeleine-nek ugyancsak nemrégiben szakítania kellett a barátjával, mert a fiatal férfi ellen vádat emeltek testi sértés miatt.

A svéd királyi család nagy tiszteletnek örvend mind a lakosság, mind a médiumok körében. Nagy népszerűséget sikerült kivívnia az emberközeli életmódjukkal is: néhanapján meg lehet pillantani a királyi párt és a gyermekeiket Stockholm utcáin bevásárlás, vagy kávézás közben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?