Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Elítélték a svéd milliomos elrablóit

2005.07.15. 20:35
Darko Sokacic kitervelte a Siba áruházlánc vezetőjének elrablását. A férfit csak váltságdíj ellenében akarták elengedni, de aztán börtönbüntetést kaptak érte.

Három embert ítéltek kettőtől tíz évig terjedő börtönbüntetésre egy svéd milliomos elrablásáért pénteken a délnyugat-svédországi Göteborg bíróságán.

A 32 éves Fabian Bengtsson svéd üzletembert, az elektronikai cikkeket árusító Siba áruházlánc vezérigazgatóját ez év január 17-én rabolták el, amikor a vállalat Göteborgban lévő székhelyére tartott. Csak február 3-án szabadult, egy göteborgi parkban találtak rá.

Horvát-olasz banda

A rendőrség közlése szerint bár elrablói váltságdíjat követeltek szabadon bocsátásáért, azt sohasem fizették ki. A 43 éves horvát Darko Sokacic, aki az akciót kitervelte, tízévi börtönt kapott az emberrablást és zsarolási kísérletért. Bűntársai közül az olasz Lirim Siferi hat évet kapott ugyancsak emberrablásért, de őt tisztázták a zsarolási kísérlet vádja alól. A banda harmadik tagját, Alexander Markovicot zsarolásban való bűnrészességért ítélték kétévi börtönre.

A svéd milliomos 450 ezer svéd korona (48 ezer euró) kártérítést kapott.