Svájci-magyar kerítőbanda bukott le

2006.06.19. 16:12
Már négy éve tevékenykedett az a kerítőcsoport, amelynek tagjai szombathelyi bárokban prostituáltakat toboroztak, akik a beszervezés után Svájcban, Zürich szállodáiban kezdtek dolgozni; a hálózat két magyar és két svájci tagját nemzetközi akció közben fogták el - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A két magyar férfi közül az egyiket a magyar bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, a másik pedig kiadatási őrizetbe került .

Két svájci is lebukott

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem elleni osztálya és zürichi társszerve még a múlt kedden fogta el a gyanúsítottakat, akik Szombathelyen különböző bárokban megtévesztéssel, hamis ürüggyel, illetve magas prostitúciós jövedelem lehetőségével bírták rá a nőket a külföldi munkára.

Az akcióban a magyar rendőrség kerítés, kitartottság és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt lakása előtt fogta el a szombathelyi F. Zoltánt, aki a kiutaztatásokat bonyolította. A szóvivő tájékoztatása szerint a hálózat Svájcban élő debreceni tagjára nemzetközi elfogatóparancs alapján csaptak le a svájci rendőrök, akik másik két svájcit is előállítottak.

2-3 hétig kellett dolgozniuk

A nyomozás adatai szerint a csoport 2002-től visszatérő jelleggel, prostitúciós céllal szervezett be nőket, akiket Magyarországról Svájcba utaztattak. A pincérnői, illetve prostitúciós munkára rávett nőket vonattal vitték Svájcba, majd egy előre lefoglalt szállodai szobába költöztették őket, ahol 2-3 hétig kellett dolgozniuk.

A prostituáltaknak a saját szobájuk árán, illetve az ellátásukhoz szükséges összegen kívüli bevételüket napi két alkalommal át kellett adniuk a Svájcban élő debreceni férfinak. Az eljárásban eddig nyolc sértettet sikerült azonosítani és kihallgatni, de a rendőrség más sértetteket is keres.

Márciusban már lebukott egy hasonló csoport

Horváczy Emese közölte: az eljárásban azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak a kerítés és kitartottság bűntettén kívül más bűncselekmény elkövetésével is gyanúsíthatóak-e.

Idén márciusban Svájcban, Franciaországon és Magyarországon hasonló akció során lelepleztek le egy ügynökséget, amely Európa több városába szervezetten közvetített ki prostituáltakat. Akkor a kerítéssel foglalkozó cég hat magyar munkatársa ellen indítottak eljárást.

  • Hírek
  • Támogatások