Auguszta
-7 °C
0 °C

Rendőr üzletelt a halott zeneszerzőről készült képpel

2007.02.04. 13:59
Egy cseh rendőr beismerte, hogy üzletelt a halott zeneszerzőről, Karel Svobodáról készült felvételekkel. A kép egy cseh bulvárlapban jelent meg.

Svoboda néhány nappal ezelőtt, valószínűleg gyógyíthatatlan betegsége miatt, agyonlőtte magát Prága melletti házának kertjében.

Rajongói "cseh Mozartnak" is nevezték a zeneszerzőt. Svoboda komponálta a csehek sztárénekesének, Karel Gottnak a Lady Carneval című slágert. Ő szerezte a Maja, a méhecske című népszerű rajzfilmsorozat zenéjét is.

A Kostelec nad Cernymi Lesyből származó rendőr a számítógépből másolta ki a halottról készült fényképeket, s azokat egyes források tízezer koronáért (közel százezer forintért), mások szerint húszezerért eladta a Blesk című bulvárlapnak.

A Blesk címoldalon közölte az egyik képet, s azt állította: azért vásárolta meg a fotókat, hogy megakadályozza (további) terjesztésüket.

A rendőrt elbocsátották állásából, az ügyészség pedig a napokban dönt a vádemelésről. A CTK cseh hírügynökség szerint a fiatalembert akár három év elzárás is fenyegetheti.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!