Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Karbantartók okozták a sydney-i bozóttüzet?

2002.10.09. 10:24
Feltételezések szerint karbantartó munkások okozták a Sydney környéki bozóttüzet, amely eddig tíz lakóházat pusztított el.
Szerdáig több mint 200 embert evakuáltak Sydney Engadine nevű elővárosából a környéken tomboló bozóttűz miatt. Több embert füstmérgezéssel kellett kórházba szállítani, de senki sem szenvedett égési sérüléseket. A lángok eddig 10 házat pusztítottak el teljesen, és további 11 rongálódott meg súlyosan. Sydney környékén 50 kisebb-nagyobb tűz pusztít, a szerdai hűvösebb idő segíti a tűzoltók munkáját. A tűzoltóság szóvivője szerint a tüzek oltása szerda délutánra befejeződik.

Vízcsövet javítottak

A hatóságok feltételezése szerint egy karbantartó munkás okozta véletlenül a tüzet. Az eddigi vizsgálatok szerint egy vízcső javításánál keletkezett szikra miatt lobbantak fel a lángok. A munkások megpróbálták eloltani a tüzet, de ez nem sikerült.

Bozóttüzek Ausztráliában

Tavaly Sydney környékén mintegy félmillió hektáron pusztított a bozóttűz, és legalább 100 otthon vált a lángok martalékává. A 2001-es bozóttűz volt a legsúlyosabb tűzvész Új-Dél-Wales tartomány történetében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!