Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Karbantartók okozták a sydney-i bozóttüzet?

2002.10.09. 10:24
Feltételezések szerint karbantartó munkások okozták a Sydney környéki bozóttüzet, amely eddig tíz lakóházat pusztított el.
Szerdáig több mint 200 embert evakuáltak Sydney Engadine nevű elővárosából a környéken tomboló bozóttűz miatt. Több embert füstmérgezéssel kellett kórházba szállítani, de senki sem szenvedett égési sérüléseket. A lángok eddig 10 házat pusztítottak el teljesen, és további 11 rongálódott meg súlyosan. Sydney környékén 50 kisebb-nagyobb tűz pusztít, a szerdai hűvösebb idő segíti a tűzoltók munkáját. A tűzoltóság szóvivője szerint a tüzek oltása szerda délutánra befejeződik.

Vízcsövet javítottak

A hatóságok feltételezése szerint egy karbantartó munkás okozta véletlenül a tüzet. Az eddigi vizsgálatok szerint egy vízcső javításánál keletkezett szikra miatt lobbantak fel a lángok. A munkások megpróbálták eloltani a tüzet, de ez nem sikerült.

Bozóttüzek Ausztráliában

Tavaly Sydney környékén mintegy félmillió hektáron pusztított a bozóttűz, és legalább 100 otthon vált a lángok martalékává. A 2001-es bozóttűz volt a legsúlyosabb tűzvész Új-Dél-Wales tartomány történetében.