Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Szellem a videószalagon

2003.12.20. 17:58
Első ízben sikerült egy szellemet videószalagra rögzíteni a kísértetek által leggyakrabban felkeresett angliai kastélyban, legalábbis ezt állítják az őrök.
A brit sajtóban pénteken közölt képeken egy történelmi kosztümöt viselő alak látható, amint az egyik vészkijáratot becsukja, s a felvétel állítólag a London közelében lévő Hampton Court kastélyban készült.

A kastélyban - amelyben néha II. Erzsébet királynő is tartózkodik - a mondák szerint Catherine Howard, VIII. Henrik lefejezett ötödik feleségének lelke jár vissza. Hampton Courtban eddig több kísértet-látogatást jegyeztek fel, mint bármely más angliai kastélyban, s a legtöbb jelenést az úgynevezett kísértet-folyosón vélték látni.

Richard Wiseman, a hertfordshire-i egyetem pszichológusa egy vizsgálat alapján a jelenéseket alapvetően arra vezette vissza, hogy az 500 éves épületben igencsak nagy a huzat, s azt ajánlotta az illetékeseknek, hogy szigeteltessék az ajtókat és ablakokat.

A mostani kísértetről az egyik őr elmondta: "Sokkoló volt, hogy a biztonsági kamera felvétele történelmi ruhát viselő alakot mutatott egy ajtókeretben. Hihetetlenül rémisztő volt a látvány, mert az arc nem volt emberi".