Ágnes
-1 °C
2 °C

Társára zuhant a Szabadság hídra mászó férfi

2004.08.10. 14:56
Meghalt az a férfi, aki levetette magát a Szabadság hídról kedd délután. A hídon álló társát, akire ráesett, a mentők lábtöréssel szállították kórházba.
Torlódás alakult ki a Szabadság híd környékén kedd délután, mert két - a HavariaPress szerint egy német és egy magyar - férfi egymástól függetlenül, de egyidőben mászott fel a hídra, egyikük megszédült és lezuhant. A német fiatalembert lent álló barátja próbálta lebeszélni szándékáról, a kiérkező tűzoltók, pedig a hídpillér belsejében igyekeztek feljutni a két emberhez. Nem sokkal az emelőkosaras kocsi megérkezése előtt a német férfi leugrott a hídszerkezetről az úttestre. Lent álló barátja alárohant, hogy elkapja, de a férfi a zuhanás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az újraélesztése sem sikerült.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, a lezuhant férfit megkísérelték újjáéleszteni, de nem jártak sikerrel. Az MTI úgy tudja, az ismeretlen szánt szándékkal vetette magát a mélybe.

Lábtöréssel szállították kórházba azt a férfit, akire a fiatalember zuhant. A harmadik személyt a tűzoltók emelőkosárral hozták le a magasból.