Gerzson
-3 °C
2 °C

Szaddam Husszeinnel levelezik egy amerikai férfi

2001.10.24. 12:43
Egy pennsylvaniai férfi nem mással, mint Szaddam Husszeinnel, Irak mindenható elnökével levelezik - jelentette a Reuters hírügynökség. Christopher J. Love a szeptember 11-i terrortámadás után küldte a levelet az iraki elnöknek, az arab vezér pedig október 18-án válaszolt neki.
Egy Pennsylvaniában élő férfi nem mással, mint magával Irak mindenható elnökével, Szaddam Husszeinnel levelezik - írja a Reuters hírügynökség. A 43 éves Christopher J. Love a szeptember 11-i terrortámadás után küldte el levelét az iraki elnöknek, az Iraqi News Agency-n - Iraki Hírügynökség, INA - keresztül. A hírügynökség munkatársai továbbították az e-mailt Szaddamnak, aki október 18-án válaszolt az amerikai férfinak.

Szaddam válaszlevele az INA honlapjáról

Az amerikai férfi arra kérte Szaddamot, hogy tegye félre Washington szembeni ellentéteit és csatlakozzon az amerikaiak vezette terrorizmus-ellenes koalícióhoz.

"Isten adjon neked hosszú életet!"

Az INA hírügynökségén olvasható levélben Irak elnöke részvétét fejezte ki az amerikai férfinak a tragédia miatt és egy muzulmán részvétkifejező formulát is idézett: "Isten teremtett bennünket, és Hozzá visszatérünk. Adjon Isten neked hosszú életet."

A levélben Christopher testvérnek nevezi Szaddam az amerikai férfit és hosszasan magyarázza országa és az arab világ természetét. A levél arra helyezi a hangsúlyt, hogy az amerikai kormány orvosságtól és ételtől fosztotta meg az iraki népet az ellene indított háborúval. Az amerikai sajtót pedig cionizmus ellenőrizte médiának nevezi. A hosszú levél azzal a reménnyel zárul, hogy az amerikai kormány igaza ellenére sikerült a valós tényeket bemutatni.

Válaszlevél is lesz

A 43 éves programozó a Philadelphia Inquirer helyi lapnak azt nyilatkozta, hogy válaszlevelet ír az iraki elnöknek, melyben megköszöni a "barátságos" választ.