Eufrozina, Kende
9 °C
25 °C

A gyerekek is látták szüleik féltékenységi drámáját

2005.06.28. 11:36
Feltehetően egy három- és egy ötéves gyerek is tanúja volt egy családi drámának hétfő este Szajolban. A férj huszonkétszer szúrt bele feleségébe, majd felakasztotta magát.

Huszonkét késszúrással megölte feleségét, majd saját magával is végzett egy szajoli férfi hétfőn este. A családi dráma előtt a férfi telefonált az édesanyjának, és arra kérte, hogy egy óra múlva menjen át hozzájuk. Az idős asszony a hívás után át is ment fiához, de már csak a meggyilkolt 30 éves asszonyt és a teraszon felakasztott fiát találta meg. A férfi öngyilkos lett.

A tragédia kiváltó oka féltékenység lehetett, mondta az Indexnek Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A család rendezett körülmények között élt családi házukban, ahol három gyereküket nevelték.

A legnagyobb, hétéves gyerek a szurkálás időpontjában éppen nyaralt. A két kisebb, 3 és 5 éves gyerek azonban valószínűleg végignézte a történteket, őket még aznap este elszállították a rokonokhoz.

Az eset részleteit a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya vizsgálja.

Szerelmi tragédia Miskolcon

Miskolcon két héttel ezelőtt történt hasonló eset. Akkor egy harmincéves férfi lőtt rá a nyílt utcán korábbi barátnőjére. A húszéves lány egy hídon sétált át, mikor leterítették a golyók. A férfi ezután még közvetlen közelről háromszor belelőtt a lányba, majd a kiérkező rendőröket meglátva saját magával is végzett. A nyomozók itt is szerelmi tragédiát sejtettek.