Szilárda
0 °C
6 °C

Pedofilhálózatot lepleztek le Morvaországban

2004.05.04. 09:09
Feltehetőleg az ország legnagyobb pedofil hálózatát leplezte le a közelmúltban a cseh rendőrség Morvaország északi részén - értesült a HavariaPress.
A nyomozók Ostrava környékén csaptak le két férfira, miután felmerült a gyanú, hogy a páros hosszabb idő óta egy egész hálózatot működtet.

Mint kiderült, a helyi turisztikai szakkör egyik vezetője többször is pornográf jeleneteket forgatott a gondjaira bízott 10-13 éves fiúkkal. Ezek egy részét a klubhelyiségben, a legtöbbet viszont a két hetes nyári tábor alatt, menedékházakban vették fel.

A kazettákat sokszorosították és nagy mennyiségben adták el, ezek közül a rendőrségnek több száz kazettát és képekkel teli CD-t sikerült lefoglalnia.

Egyelőre húsz olyan fiatalkorú fiúról tudnak, akiket a pedofil páros a filmekben szerepeltetett. A gyanú szerint azonban a botrányba több százan keveredhetnek bele, köztük komoly befolyással bíró emberek is, akik vásároltak a kazettákból.

A pedofiloknak egyébként az is kedvezett, hogy Csehországban a nyári táborokat szervező ügynökségeknek nincs joguk ahhoz, hogy a gyerekfelügyelők múltjában kutassanak. Így semmiféle ajánlásra vagy igazolásra, sőt erkölcsi bizonyítványra sincs ahhoz szükség, hogy valaki táborvezető legyen, és gyerekekkel dolgozhasson.