Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már több mint 400 szalmonellás megbetegedés Szombathelyen

2006.09.01. 14:38
A hűtőlánc sérülése okozhatta a tömeges szalmonella megbetegedést Szombathelyen.

Már 405 ember szerepel az ÁNTSZ "beteglistáján" a szombathelyi szalmonellafertőzés miatt, közölük harmincan még kórházi ellátásra szorulnak, közölte Angyal Márta helyettes tiszti főorvos. "Az elmúlt napon egyetlen beteg jelentkezett kórházi felvételre, ő is a cukrászda süteményétől betegedett meg, de nem a közétkeztetésben" - tette hozzá.

Két hete Szombathelyen a szociális közétkeztetésben részesülők között halmozottan előforduló hasmenéses megbetegedések történtek. Az ételmérgezést az előző napi menü desszertje, egy dióssütemény okozta, amelyből több helyre is szállítottak. Azóta már négyen haltak bele a fertőzésbe.

Néhány napja az is kiderült, hogy a cukrászüzemben dolgozók közül ketten magukban hordozták a baktériumot, de az még nem derült ki, hogy ők lettek volna a fertőzők.

Az újabb megbetegedéseknél "valószínűleg azért nem okozott halmozódást a fertőzés, mert a szállításnál a hűtőlánc nem sérült annyira, mint a súlyosabb következményekkel járó esetben" - mondta Angyal Márta. A rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást, ismeretlen tettes ellen.