Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Tömeges ételmérgezés Pécsett

2002.05.05. 13:24
Szalmonella fertőzés gyanújával ápolnak 23 beteget Pécsett, a Baranya megyei kórházban - tájékoztatta a fertőző osztály ügyeletes orvosa az MTI-t.
Péterfi Zoltán doktor elmondta, hogy valamennyien a Pécsi Zeneiskola fennállásának 50. évfordulójára rendezett pénteki fogadás vendégei, illetve felszolgálói voltak, és feltehetőleg az ott elfogyasztott kaszinótojás és franciasaláta okozta a szalmonellára utaló tüneteiket.

A betegek állapota javult

A magas lázzal, hasmenéssel és hányással járó betegség panaszaival 39-en jelentkeztek az ambulancián, közülük 23-at vettek fel kórházi kezelésre, a többiek otthon gyógyulnak. Az ápoltak többsége infúziót is kapott szervezte folyadékveszteségének pótlására, s valamennyiük állapota jelentősen javult, de várhatóan csak a jövő hét elején hagyhatják el a kórházat.

A konyhát bezáratták

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat laboratóriuma is addigra fejezi be a vizsgálatot, amely kideríti, hogy pontosan milyen kórokozótól származott a tömeges megbetegedés - fűzte hozzá az orvos. Az MTI úgy értesült, hogy a gyanús ételt előállító vendéglő konyháját az ÁNTSZ szombaton bezáratta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!