Márk
13 °C
28 °C

Áttört Ukrajnába egy ópium-alapanyagot szállító autó

2006.11.06. 12:39
Terepjáróval tört át a Tiszabecs-Tiszaújlak közötti magyar-ukrán határon egy terepjárós hétfőre virradó éjjel. A mákszalmával megrakott autót nem sikerült megállítani, bár kerekeit kiszúrta a szöges rács. A sofőr öt kilométerre jutott, majd maga mögött hagyva a kocsit elmenekült.

Áttört egy ópium-alapanyagot szállító autó a Tiszabecs-Tiszaújlak (Vilok) közötti magyar-ukrán határállomáson, közölte a területileg illetékes Nyírbátori Határőr Igazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel. A terepjáró éjfél után érkezett a tiszabecsi átkelőhelyre, ahol nem állt meg, hanem a sorompót áttörve átment ukrán területre, mondta Tanyik József.

Az alezredes tájékoztatása szerint a magyar hatóságok értesítették a történtekről az ukrajnai társszervezeteket, és azok munkatársai megpróbálták feltartóztatni a gépkocsit, sikertelenül.

Az autó kerekét kiszúrta ugyan egy szöges megállító-szerkezet, de a sofőr így sem állt meg, továbbhajtott járművével, amelyet 5 kilométerre a határtól, Tiszabökény településen, egy diszkó előtt hátrahagyott. Az egyelőre ismeretlen féri elmenekült.

Az ukrán hatóságok a terepjáróban 23 zsák, 384 kilogramm darált mákszalmát találtak, amely az ópium alapanyagának számít. Az alváz és a motorszám alapján az autó magyar tulajdonban van, de olasz rendszámtábla volt felszerelve rá. Az ügyben a magyar és az ukrán hatóságok nyomoznak, és folyamatosan tájékoztatják egymást a fejleményekről.