József, Bánk
-7 °C
0 °C

Szalmonellás rántottsajt Baranyában

2005.07.13. 09:06
Egy baranya megyei ételfutár cég valószínűleg szalmonellás rántottsajtot tartalmazó ebédet vitt ki pécsi, komlói és mohácsi címekre. Harmincan betegedtek meg, közülük hatan kórházba is kerültek.
Harmincan betegedtek meg, közülük hatan kórházba is kerültek a napokban vélhetően szalmonellával fertőzött rántottsajttól Baranyában - közölte Herke Matild, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megyei intézetének tisztiorvosa az MTI-vel szerdán.

Egy ételkészítéssel és kiszállítással foglalkozó vállalkozás vezetője vasárnap jelezte, hogy többen is megbetegedtek az általuk pénteken készített ételtől. Azok közül, akik ettek a rántott sajtból, keddig harmincan fordultak orvoshoz Pécsett, Komlón és Mohácson; mindannyian hasmenésre, hasi görcsökre lázra panaszkodtak. Hatan kórházi ápolásra is szorultak - mondta az ÁNTSZ munkatársa.

A tisztiorvos ismertetése szerint a cég száznyolcvan adag rántott sajtot készített, amelyet száztizenhét helyre szállított ki. A konyha működését ideiglenesen felfüggesztették, az időközben begyűjtött mintákat vizsgálják - tette hozzá.

Az eddigi adatok szerint bakteriális, vélhetően szalmonella fertőzésről lehet szó, de biztosat csak az elemzések eredményének ismeretében lehet mondani - közölte Herke Matild.