Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömeges ételmérgezés a Costa Braván

2002.06.28. 14:24
Spanyolországban a katalán kormány legújabb, pénteki mérlege szerint eddig összesen 1200 beteget kellett ellátni a Costa Brava tengerparton szerdán kitört tömeges szalmonellafertőzés miatt.
A betegek közül 68-an továbbra is kórházi ápolásra szorulnak a fertőzés miatt, amelyet egy, a nyári napforduló ünnepére készített hagyományos krémes süteményben megtelepedett kórokozó idézett elő. A kórházban tartottaknak körülbelül a fele 14 éven aluli gyermek és, illetve 65 évnél idősebb ember. Két beteg állapotát az orvosok kritikusnak tartják.

A turisták által tömegesen látogatott Katalóniában ez volt az utóbbi évek legsúlyosabb ételmérgezése. Mindazonáltal Eduard Rius tartományi egészségügy-miniszter pénteken újságírók előtt kijelentette, hogy a betegség terjedését immár sikerült megfékezni.

A Torroella de Montgríban lévő cukrászdát, amely az ünnepségekre több száz adag süteményt szállított, higiéniai hiányosságok miatt ideiglenesen bezárták. A cég vezetőit akár 15 ezer eurós pénzbüntetésre is ítélhetik.