Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Tömeges ételmérgezés a Costa Braván

2002.06.28. 14:24
Spanyolországban a katalán kormány legújabb, pénteki mérlege szerint eddig összesen 1200 beteget kellett ellátni a Costa Brava tengerparton szerdán kitört tömeges szalmonellafertőzés miatt.
A betegek közül 68-an továbbra is kórházi ápolásra szorulnak a fertőzés miatt, amelyet egy, a nyári napforduló ünnepére készített hagyományos krémes süteményben megtelepedett kórokozó idézett elő. A kórházban tartottaknak körülbelül a fele 14 éven aluli gyermek és, illetve 65 évnél idősebb ember. Két beteg állapotát az orvosok kritikusnak tartják.

A turisták által tömegesen látogatott Katalóniában ez volt az utóbbi évek legsúlyosabb ételmérgezése. Mindazonáltal Eduard Rius tartományi egészségügy-miniszter pénteken újságírók előtt kijelentette, hogy a betegség terjedését immár sikerült megfékezni.

A Torroella de Montgríban lévő cukrászdát, amely az ünnepségekre több száz adag süteményt szállított, higiéniai hiányosságok miatt ideiglenesen bezárták. A cég vezetőit akár 15 ezer eurós pénzbüntetésre is ítélhetik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!