Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Íjjal lőttek ki egy 'feketevágásra' kiszemelt borjút

2005.03.02. 16:27
A Zalakarosi Rendőrőrs rendőrei a közelmúltban elfogták egy borjúvágás és húslopás gyanúsítottjait, akik a nyomozás jelenlegi állása szerint számszeríjjal lőtték le a kiszemelt állatot.

Ismeretlen tettes januárban betört egy zalakomári tehenészeti telepre, ahol egy körülbelül kétszáz kilogrammos borjút levágott. A tettes az állat combjait kivágta és ellopta, míg további részeit a helyszínen hátrahagyta. A tettes 150 ezer forintos kárt okozott, áll a rendőrség szerdai közleményében.

Az ismeretlen elkövető ellen elrendelt nyomozás során a zalakarosi rendőrök egy helybéli és egy zalakomári férfihez jutottak el, akikről azt feltételezték, hogy az állatot íjpuskával ölték meg. Február végén előállították a 24 éves zalakarosi és a 19 éves zalakomári fiatalembert, akik kihallgatásuk során elismerték a "feketevágást".

A házkutatások során a rendőrök megtalálták és lefoglalták az elkövetéshez használt fegyvert, egy számszeríjat és a hozzá tartozó nyílvesszőket, illetve még néhány lőszert is találtak. Kiderült az is, hogy a gyanúsítottak és az ellopott hús szállításában egy szintén zalakomári fiatalember is közreműködött gépkocsijával, némi hús ellenében.

Az ügyben a Zalakarosi Rendőrőrsön lopás, orgazdaság és lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás az elkövetők ellen.