Eleonóra
-1 °C
2 °C

A terrorelhárítókat kellett kihívni az őrjöngő asszonyhoz

2003.06.15. 13:49
Unokája rábeszélésére vasárnapra virradóra engedte magát kórházba szállítani az az idős asszony, aki szombaton barikádozta el magát dunaharaszti házában, és késsel is fenyegette a kiérkezett rendőröket.
A Kazinczy Ferenc utcában lévő háznál gázszagot lehetett érezni, ezért a készenléti rendőrség terrorelhárító kommandóját értesítették a rendőrök. Előbb pszichológus igyekezett jobb belátásra bírni a 66 éves asszonyt, de sikertelenül. Ekkor unokáját hívták segítségül, akinek többórás rábeszéléssel sikerült meggyőznie nagyanyját, aki önként kijött a házból. A rendőrök a mentősöknek adták át a hölgyet, akit az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetbe (OPNI) szállítottak, közölte a távirati irodával a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) sajtóügyeletese, aki szerint személyi sérülés nem történt.

Az asszony még pénteken kővel bedobta a szomszédos ház ablakát, majd szombaton emberi ürüléket dobált be azon. A kiérkezett rendőröket pedig egy harminc centiméteres késsel fenyegette meg, és elbarikádozta magát házában. A rendőrök orvost hívtak, majd miután gázszagot éreztek, értesítették a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálatát. A házban egyébként találtak egy félig nyitott gázpalackot, és megtalálták azt a kést is, amellyel az idős asszony a rendőröket fenyegette.