Szakadékba kergettek és agyonvertek egy szarvast

2008.01.03. 15:10
Őskori módszerrel mészároltak le egy szarvast Borsod megyében. Az agancsost kutyákkal egy szakadékba kergették, ahol lebunkózták, majd megnyúzták. A rendőrség viszonylag gyorsan rábukkant a tetemre. A nyomozás közben az egyik orvvadász kutyája a közegekre támadt, le is lőtték.

Ősi módszerekkel ejtettek el egy szarvast a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska külterületén - szakadékba kergették. A környéken járőröző rendőrök egy férfire figyeltek fel, aki az egyenruhások láttán azonnal futásnak eredt. Miközben elfogták a 20 éves helyi férfit, kutyája a rendőrökre támadt. A dühös ebet célzott lövéssel hallgatatták el.

A közelben frissen megnyúzott gímszarvast találtak a rendőrök. Az előállított férfi azt állította, hogy ő nem vett részt az állat elejtésében. Szerinte a szarvast két ismerőse kutyák segítségével a közeli kőbánya szakadékába kergette, majd ott agyonverte és megnyúzta az állatot.

A rendőrök később előállítottak másik három tornanádaskai lakost is, akik közül az egyik beismerő vallomást tett. Ennek alapján felmerült a gyanúja, hogy másik három, szintén helyi lakos bűnsegédként vett részt a bűncselekményben.

Ami az anyagiakat illeti, a felkért szakértő erdész szerint a szarvastehén vadgazdálkodási értéke 200 ezer forint, húsának értéke pedig körülbelül 35 ezer forint. Az ügyben az edelényi rendőrkapitányság egyelőre lopás miatt indított eljárást.

  • Hírek
  • Bankszámla