Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Ujjlenyomatok a Szász elleni támadáshoz használt kerékpáron

2003.06.23. 15:38
A rendőrség talált ujjlenyomatot azon a kerékpáron, amellyel balesetet színleltek Szász Károly PSZÁF-elnök megverése előtt - közölte a rendőrség hétfőn. A rendőrség hétfőre várja az ujjlenyomatokkal kapcsolatos vizsgálatok eredményét. A teljes budapesti bűnügyi állományt bevonták a nyomozásba.
Az ujjlenyomatokat "még hajnalban is fejtegették a nyomozó szakértők", de egyelőre nem tudják, hogy azok értékelhetők-e - mondta el sajtótájékoztatón a BRFK osztályvezetője.

Megtalálták az eredeti tulajdonost

Petőfi Attila alezredes tájékoztatása szerint a rendőrség a szakemberektől hétfőre várja az ujjlenyomatokkal kapcsolatos vizsgálatok eredményét, erről azonban a nyomozás érdekében várhatóan nem adnak információt.

Jakab Géza rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese elmondta: megtalálták a kerékpár eredeti tulajdonosát, aki azonban a Garai téri piacon a múlt év augusztusában egy ismeretlennek eladta biciklijét.

"Szeretném megnyugtatni a közvéleményt, hogy nem kezeljük egyoldalúan a kérdést, a teljes skálájában vizsgáljuk az ügyet és együttműködünk társszerveinkkel, így a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósággal" - mondta.

Nagy erőkkel

A teljes budapesti bűnügyi állományt bevonták a feladat végrehajtásába és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól is kértek segítséget, mert Szász Károly Budakeszin lakik. Azonban az eddigi vizsgálatok során Szász Károly bántalmazásának motívumát, illetve indítékát nem tudták megállapítani.

Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét június 16-án ismeretlenek bántalmazták. Az elnök 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az elkövetőket a rendőrség egyelőre nem találja.

A rendőrség korábban azt közölte, a biciklivel a támadás helyszínén tartózkodó személyről "kiderült, hogy tanúja volt a bűncselekménynek, és nem gyanúsítható a PSZÁF elnökét ért támadással".