Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eloltották az áruháztüzet Szécsényben

2006.07.10. 17:26
Több órás küzdelem után eloltották a Szécsényben, hétfőn kigyulladt háromszintes épületben lángoló tüzet; az oltás befejeztével a rendőrség megszüntette az útlezárást - tájékoztatott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete.

A tűzoltók hétfőn délután többszöri erősítés után tudták csak megfékezni azt a tüzet, amely egy műszaki áruházban lobbant fel. Először öt, aztán nyolc kocsit vetettek be, miután kigyulladt az Euronics Műszaki Áruház tetőszerkezete. A tüzet estére sikerült megfékezni - mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának vezetője.

A rendőrség az oltás idejére lezárta Szécsény főútját, a forgalmat elterelték, oda csak a mentésben részt vevők hajthattak be.

Az MTI értesülése szerint a kigyulladt emeleti részen a bowling-pálya megszűnése után átalakítási munkák zajlottak. Az épületben több iroda is működik, köztük található a Fidesz városi irodája is.

A tűzben leégett a háromszintes, az Euronics Műszaki Áruházat is magában foglaló épület tetőtere és fedélszerkezete. Az eset következtében hatan könnyebben megsérültek, az anyagi kár tetemes - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem.

A tűz keletkezésének okát, és a kárérték nagyságát jelenleg is vizsgálják - mondta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A tűzoltók előreláthatóan kora estére fejezik be az oltást - tette hozzá.

Szabó János tájékoztatása szerint a 450 négyzetméter alapterületű fedélszerkezet és a tetőtér teljes egészében leégett, s megsemmisültek a tetőtérben tárolt bútorok, anyagok is. A tetőtér alatti födém beszakadt, és az üres emeleti részre zuhant. Az alsó szinten lévő áruházat, a sörözőt és az irodákat nem érte el a tűz, ezekben viszont az oltóvíz okozott kárt.

Hatan könnyebben megsérültek a tűzoltás közben. Négy tűzoltó közül egyet enyhe füstmérgezéssel megfigyelésre szállítottak a balassagyarmati kórházba. Ketten a hőterheléstől lettek rosszul, egynek a kezét vágta meg a kirobbanó ablaküveg. Egy rendőr és egy, az üzletben dolgozó civil is enyhe füstmérgezést szenvedett, ötüket a helyszínen látták el a mentősök.