Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Eloltották az áruháztüzet Szécsényben

2006.07.10. 17:26
Több órás küzdelem után eloltották a Szécsényben, hétfőn kigyulladt háromszintes épületben lángoló tüzet; az oltás befejeztével a rendőrség megszüntette az útlezárást - tájékoztatott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete.

A tűzoltók hétfőn délután többszöri erősítés után tudták csak megfékezni azt a tüzet, amely egy műszaki áruházban lobbant fel. Először öt, aztán nyolc kocsit vetettek be, miután kigyulladt az Euronics Műszaki Áruház tetőszerkezete. A tüzet estére sikerült megfékezni - mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának vezetője.

A rendőrség az oltás idejére lezárta Szécsény főútját, a forgalmat elterelték, oda csak a mentésben részt vevők hajthattak be.

Az MTI értesülése szerint a kigyulladt emeleti részen a bowling-pálya megszűnése után átalakítási munkák zajlottak. Az épületben több iroda is működik, köztük található a Fidesz városi irodája is.

A tűzben leégett a háromszintes, az Euronics Műszaki Áruházat is magában foglaló épület tetőtere és fedélszerkezete. Az eset következtében hatan könnyebben megsérültek, az anyagi kár tetemes - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem.

A tűz keletkezésének okát, és a kárérték nagyságát jelenleg is vizsgálják - mondta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A tűzoltók előreláthatóan kora estére fejezik be az oltást - tette hozzá.

Szabó János tájékoztatása szerint a 450 négyzetméter alapterületű fedélszerkezet és a tetőtér teljes egészében leégett, s megsemmisültek a tetőtérben tárolt bútorok, anyagok is. A tetőtér alatti födém beszakadt, és az üres emeleti részre zuhant. Az alsó szinten lévő áruházat, a sörözőt és az irodákat nem érte el a tűz, ezekben viszont az oltóvíz okozott kárt.

Hatan könnyebben megsérültek a tűzoltás közben. Négy tűzoltó közül egyet enyhe füstmérgezéssel megfigyelésre szállítottak a balassagyarmati kórházba. Ketten a hőterheléstől lettek rosszul, egynek a kezét vágta meg a kirobbanó ablaküveg. Egy rendőr és egy, az üzletben dolgozó civil is enyhe füstmérgezést szenvedett, ötüket a helyszínen látták el a mentősök.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!