Valér
2 °C
8 °C

Tagadja a feleségverést Székesfehérvár alpolgármestere

2004.01.19. 17:09
Több alkalommal is bántalmazta Székesfehérvár alpolgármestere a feleségét - állította az asszony a HavariaPress-nek adott nyilatkozatában, megjegyezve, hogy az ügy a városi bíróságon folytatódik. Szelier András, az Indexnek tagadta a vádakat, hangsúlyozva, hogy szomorú, amiért feleségén sem férjként, sem orvosként nem segíthet.
A bíróságon folytatódhat Székesfehérvár egyik alpolgármesterének bántalmazási ügye, amit a saját felesége kezdeményezett vele szemben, könnyű testi sértés miatt - adta hírül a HavariaPress. A rendőrségre a múlt héten érkezett Dr. Szelier Andrásné feljelentése, amit ezt követően továbbítottak a Székesfehérvári Városi Bíróságra.

A megyeszékhely alpolgármesterének felesége a hírügynökségnek elmondta, hogy férje még december 14-én késő este, fél tizenegy körül támadott rá. Mint mondta, a férfi már korábban is bántalmazta, s emiatt több alkalommal is látleletet kellett felvetetnie. Szelierné azt is elmondta, hogy a mostani látlelet eredményétől függően az ügy végső minősítése súlyos testi sértés is lehet.

Az alpolgármester felesége az eset kapcsán elmondta, hogy férje - akivel jelenleg folyik a válópere - a közös lakásukban verte meg. Emiatt az asszony karját és a lába szárát - elmondása szerint - hetekig vérömlenyek éktelenítették. Emellett azonban Szelierné azt is elárulta, hogy a férfi a saját lányát is zsarolta, egy eltartási szerződés felbontása érdekében.

A lány még 14 éves korában kötött szerződést egy idős rokona eltartásáról, ám az apa később arra akarta rávenni a nagykorúságát elérő lányt, hogy bontsa fel a szerződést az ő javára. A lány azonban erre nem volt hajlandó, és álláspontja védelmében ő is a Székesfehérvári Városi Bírósághoz fordult.

Szelier András az Indexnek nyilatkozva tagadta, hogy saját lányát zsarolta volna, vagy bántalmazta volna az asszonyt. Szelier András hangoztatta, végtelenül szomorú, mert sem férjként, sem pedig harminc esztendeje praktizáló orvosként nem tud segíteni feleségén. Szelier állítása szerint az asszony jelezte: nincsenek erkölcsi aggályai és mindent megtesz azért, hogy tönkretegye őt.