Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Kilométereken át száguldott a forgalommal szemben

2003.07.23. 18:01
Több kilométeren át a forgalommal szemben száguldott egy kamionos az M5-ös autópályán - tudta meg a HavariaPress. A férfi a fizetőkapukat észlelve úgy döntött, hogy visszafordul. A rekordot egy francia autós tartja, aki 150 kilométert autózott forgalommal szemben és részegen. Őt is a fizetőkapuk riasztották.
Az autópálya-rendőröknek szerdán kora délután jelentették be, hogy egy ámokfutó kamion halad az autópályán, szemben a forgalommal, Kecskemét és Kiskunfélegyháza között. Úgy tudni, a kamion Kecskemét felől még szabályosan indult el az M5-ösön. Három-négy kilométerrel arrébb azonban, a fizetőkapukat észlelve úgy döntött, hogy visszafordul.

A rendőrök kevéssel a bejelentés után leintették és megbírságolták a felelőtlen kamionost. A többi autós szerencséjére a sofőr nem okozott balesetet pár kilométeres ámokfutása alatt.

Részegen

Utoljára tavaly októberben történt Magyarországon hasonló eset, mikor az M5-ön egy részeg török kamionos csaknem három kilométert tett meg a forgalommal szemben. Elfogása után kisebb dulakodás alakult ki a rendőrök és a török férfi között. Az ittas sofőr egyébként megállítása előtt járművével többször nekiment az autópálya szalagkorlátjának.

A rekord

A rekordot 2000. augusztusában állította be egy 48 éves francia autós, mikor a spanyol határtól Toulouse felé 150 kilométert vezetett az autópályán a forgalommal szemben. Baleset nem történt. Hazafelé autózva az autópályán kezdetben a helyes irányba haladt, de a fizetőkapu elött megfordult, és elindult visszafelé. Az ittas, és nyugtatók hatása alatt levő autóst végül egy járőr állította meg egy másik fizetőkapunál.