Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Harminc tonna szemét egy lakásban

2003.05.10. 15:40
Több mint harminc tonna szemetet találtak egy nő lakásán Hongkongban, az atípusos tüdőgyulladás miatt indított takarítási hadjárat során. Az idős hölgy gyűjteményében a macskatetemeken át a légkondicionálóig minden megtalálható volt.
Több mint tíz éven át gyűjtött mindenféle hulladékot egy hongkongi nő. A két egymásba nyíló lakásban több mint 30 tonna felhalmozott szemetet találtak az atípusos tüdőgyulladás miatt nagyszabású takarító akciót elrendelő hatóság emberei. A rengeteg hulladékot csak teherautókkal lehetett elszállítani, amelyek három futballpályányi területet takartak volna be szétterítve, jelentette a Sun.

A hatvanas éveiben járó asszony a padlótól a plafonig tömte tele lakását mindenféle lim-lommal. A 20 takarító körülbelül 300 esernyőt, építkezési anyagokat és több ezer, teletömött nejlonzsákot találtak. A férgektől nyüzsgő zsákokban több száz macska és patkány tetemére bukkantak a döbbent emberek. Emellett még rengeteg ócska hűtőt és egy kiselejtezett, rozsdás hűtőt is találtak a lakás kirámolásával egy hétig bajlódó emberek. Vezetőjük azt mondta, elképzelni sem tudja, hogyan hordott fel ennyi dolgot lakására a nő, akit azóta pszichiátriai megfigyelés alá helyeztek.