Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Egyirányúsították Gyurcsányék utcáját

2006.09.12. 12:46
Gyurcsány Ferenc családi háza előtt megváltoztatták a forgalmi rendet. Az utcában és a szomszédos területen négy építkezés is zajlik egyszerre, ami akkor blokkolja a közlekedést, amikor a kormányfő hazatér.

Gyurcsány Ferenc családi háza előtti utcaszakaszt a nyáron egyirányúsították, figyelte meg az Index. A megváltozott forgalom a környékbelieket ugyan nem nagyon zavarja, de a gyerekéért a Fajd utcai óvodába igyekvő szülők között ottjártunkkor akadt olyan, aki megjegyezte, hogy most már nagyot kell kerülnie.


fotók: Barakonyi Szabolcs

A Szemlőhegy utca Gyurcsányék házánál lévő szakaszát a ház előtti telken zajló építkezés miatt kellett egyirányúsítani, mondta az Indexnek Kardos Imre, a Köztársasági Őrezred parancsnok-helyettese. Az építkezésre járó teherautók miatt bonyolultabb lett a "közlekedési szituáció", fűzte hozzá. Az utca az építkezést takaró paraván miatt, amelyet az utca közepéig toltak, ráadásul annyira leszűkült, hogy mindkét irányban már nem volt járható. A forgalom eddig is megakadt, amikor a kormányfő reggelenként be-, esténként pedig kiszállt a hivatali gépkocsiból, adott bővebb magyarázatott a tábornok.

Annak, aki most a Szemlőhegy utcán tovább közlekedne, kerülőutat kell választania, a Sarolta utca felé, visszafelé pedig az említett szűkös, és nagyon meredek Fajd utcán közlekedhet. Az óvodával szemben egy idős hölgy azt mondta, hogy őt nem zavarja az egyirányúsítás, hiszen nincs is autója. A környéken zajló építkezések viszont igenis zavarják: Gyurcsányék közelében jelenleg három - pontosabban négy - építkezés folyik, persze erről sem a kormányfő tehet.


Az építékezést takaró paraván.

Az egyik építkezés éjjeliőre szerint a kormányfőt biztosan nem zavarják a munkálatok, reggel hétkor elmegy otthonról, és megfigyelése szerint este háromnegyed hétkor tér haza. Az őr megjegyezte, hogy ha az utcába egy pizzafutár hajtana be ellenkező irányból, az őrezred egészen biztosan megállítaná.

Az utcában lakó egyik idősebb házaspár férfitagja viszont azt nevezte gyalázosnak, hogy vannak, akik töbszöri figyelmeztetése ellenére sem veszik figyelembe a behajtani tilos táblát. És ez a rendőröket sem zavarja, méltatlankodott.

Nemrég egy autós például balesetet okozott azzal, hogy a tiltó tábla ellenére behajtott, majd az utca közepén esett le neki, hogy nem jó irányba megy, amikor visszatolatott, belehajtott egy szabályosan haladó autóba, a kormányfő egyik szomszédjának a kocsijába. Az idős férfi az "erkölcs lábbal tiprásának" nevezte, hogy vannak, akik nem tartják be a szabályokat, és hozzátette, az összes politikusról sok rosszat fel tudna sorolni, de a behajtani tilos táblát semmiképpen sem Gyurcsány hibájának rója fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!