Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szenes Andrea visszatér az alelnöki székbe?

2002.11.19. 07:32
Ragáts Imre kinevezéséről és Szenes Andrea elbocsátásának jogszerűségéről is döntenek ma a bíróságok, írja a keddi Népszava. Ha a bíróság jogerősen helyben hagyja az elsőfokú ítéletet, akkor a köztévének vissza kell helyeznie Szenest a műsorkért felelős alelnöki pozícióba.
Az ügyészség nem akar változtatni a jelenlegi felálláson, de úgy gondolja, hogy Ragáts kinevezésekor még Mendreczky Károly elnöknek minősült, ezért kettejük közül a nagykuratóriumnak kellett volna választani. Az MTV-nél azonban úgy vélik, Mendreczky nem közös megegyezéssel, hanem lemondással távozott posztjáról, így nem követtek el formai hibát sem - tudta meg a Népszava.

Vissza kell helyezni

A Fővárosi Bíróság szintén ma tárgyalja Szenes Andrea munkaügyi perét. A Munkaügyi Bíróság június elején első fokon kimondta, hogy Szabó László Zsolt volt tévéelnök tavaly év elején jogtalanul bocsátotta el Szenest, akit vissza kell helyezni tisztségébe, és mintegy 19 millió forint elmaradt munkabér illeti meg. A műsorokért felelős egykori alelnök felmentését Szabó azzal indokolta, hogy Szenes túllépte a hatáskörét, és az intézmény számára előnytelen megállapodást kötött.

Elnöki rendelettel szüntette meg

Ha a bíróság jogerősen helyben hagyja az elsőfokú ítéletet, akkor a köztévének vissza kell helyeznie Szenest a műsorkért felelős alelnöki pozícióba, emlékeztet a Népszava, ugyanakkor megjegyzi, hogy a tisztséget Ragáts elnöki rendelettel szüntette meg október elején.