Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Vádat emeltek a szentkirályszabadjai rém ellen

2004.12.13. 15:53
Előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség azt a férfit, akit öt ember brutális haláláért tartanak felelősnek.

Benyújtotta a vádiratot a Veszprém Megyei Főügyészség annak a 43 éves szentkirályszabadjai férfinak az ügyében, akit öt ember meggyilkolásával vádolnak. A Veszprém megyei településen élő, többszörösen büntetett előéletű férfi a vádirat szerint az elmúlt három évben három idős emberrel végzett, sőt 1999-ben megölte a bátyját, és 1991-ben is elkövetett egy gyilkosságot. A férfit 2004. március 17-én fogta el a rendőrség.

Villáskulccsal verte agyon

A vádlott 1991. október 12-én szabadult korábbi, három éves szabadságvesztéséből, de még aznap meggyilkolt és kirabolt egy egyedül élő 85 éves férfit, akinél gyermekkorában családjával együtt albérletben lakott. Azért verte agyon az idős férfit egy harminc centiméteres villáskulccsal, mert - állítása szerint - több mint tíz évvel ezelőtt az többször bántalmazta a vádlott édesanyját. A férfi ezután eltulajdonított a házból körülbelül harmincezer forintot - áll a vádiratban.

Az ügyészség megállapítása szerint a vádlott a következő bűncselekményét 1999 nyarán követte el, amikor a bátyjával közös tulajdonú házában szóváltásba került 49 éves fivérével, akit puszta kézzel megfojtott, majd megkötözött holttestét egy gazos területen elásta. A holttestet 1999. augusztus 25-én, lakossági bejelentés alapján megtalálta a hatóság, ám azonosítani nem tudták.

Magukat fojtották meg

A vád következő pontjában az áll, hogy a férfi 2002. július 6-án behatolt egy 88 éves asszony lakásába, majd rá egy évre, 2003. június 21-én a tetőt megbontva tört be egy 83 éves férfihoz. Legutóbb 2004. március 6-án tört be egy 82 éves nő házába, és mindhármukat egy előre elkészített csúszóhurokkal megölte, úgy, hogy az idős emberek tulajdonképpen saját magukat fojtották meg. Ezt követően a férfi a házakat átkutatta, és a talált értékeket ellopta.

Az ügyészség Veszprém Megyei Bírósághoz továbbított vádiratában a férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolja.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft