Ágnes
-5 °C
2 °C

Szerelmi bánatában száguldozott egy férfi

2008.04.05. 12:45
Kocsijával letarolta barátnője kapuját Mosonmagyaróváron, majd sokáig a rendőrök kíséretében szágoldozott a környékén egy 49 éves férfi pénteken. Egy rendőrautónak is nekihajtott, most hivatalos személy elleni erőszak és rongálás miatt folyik ellene eljárás.

"Szerelmi bánatában randalírozott gépkocsijával Mosonmagyaróváron és környékén egy középkorú férfi, aki a nagy száguldozásban még Ausztriába is áthajtott" - mondta el Kocsis Tünde alezredes szombaton.

A 49 éves férfi pénteken késő este ment volt barátnője házához egy Opel Combo személygépkocsival. A csukott kapun keresztül behajtott a ház udvarára, széttaposta a növényeket és a szomszéd kerítését is megrongálta. Ezek után elkezdett száguldozni a városban, többször kihajtott a szomszédos Levél községbe, majd onnan vissza.

Az időközben riasztott rendőrök fényjelzéssel és hangszórón keresztül próbálták megállásra rábírni a férfit. Járműveikből viszont nem állítottak útakadályt, miután tavaly Sopronban egy hasonló eset során a menekülő autós beleszáguldott az útakadályba. Az óvatosság ellenére az egyik rendőrautónak most is nekihajtott a vezető.

A magyar rendőrök elől menekülő férfi végül áthajtott Ausztriába is, ott azonban engedelmeskedett az őt leállító osztrák rendőröknek, akik megbírságolták. Ezután visszafordult Magyarországra, és a határon már a magyar rendőrök intésére is megállt.

Kocsis Tünde elmondta, a férfi az elsődleges vizsgálatok szerint nem fogyasztott alkoholt. A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és rongálás miatt folyik eljárás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!