Olga, Liliána
20 °C
35 °C

A kaszinókat perli egy szerencsejáték-függő

2004.03.13. 14:13
Szerződésszegés miatt beperli a detroiti kaszinókat Virginia Ormanian, mivel lehetővé tették számára, hogy a kaszinók játékautomatáin eljátssza a nyugdíjára félretett összeg nagy részét.
A 49 éves, szenvedélyes játékos nő ugyanis 2002 augusztusában egy államilag finanszírozott program keretei között, több más játékszenvedéllyel megvert társával együtt, a kaszinókkal kötött szerződés alapján, kitiltotta magát ezekből a műintézetekből.

Mint Ormanian elmondta, arra számított, hogy a kaszinók majd betartják a szerződést, valóban nem engedik őt játszani, és össze tudja szedni magát. Virginia Ormanian és társa, Norma Astourian azonban most a szerződés megszegése miatt kénytelen perelni a kaszinókat. Azt állítják, hogy a szerencsejáték cégek nem érvényesítették annak a tiltólistának a szabályait, amelyre ők felvétették magukat.

A szerencsejátékok terjedésével, néhány amerikai államban önkizáró névjegyzékeket állítottak össze, és a rajta szereplők nem léphetnek be a játékkaszinókba. A feketelistás játékosoknak le kell mondaniuk a nyereményükről, és a letartóztatást kockáztatják, ha elfogják őket a kaszinóban.

A listák kérdéseket vetettek fel a szerencsejáték-iparban is, és hatékonyságukat több tanulmány is vizsgálta. A szenvedélyes játékosoknak a listára való felkerülést követően meggyőződésükké vált, hogy immár a kaszinók feladatává vált pénzük elherdálásának megakadályozása.

Logisztikai lidércnyomás

Jelenleg az Egyesült Államokban Missouri, Louisiana, Illinois, Michigan és New Jersey államok rendelkeznek önkizárási listákkal, amelyeken több mint 8 600 név van.

Nevada, az Egyesült Államok legnagyobb szerencsejáték-állama nem tart fenn önkizárási listát, de kérésre kizár embereket a kaszinókból. Carol O'Hare, a problémás szerencsejátékok nevadai tanácsának végrehajtó igazgatója elmondta, hogy logisztikai lidércnyomás volna egy ilyen lista egy olyan államban, ahol játékgépek vannak a bárokban, a benzinkutaknál és a szupermarketekben is. Ellenőrizni kellene minden sarki boltot és éttermet is - tette hozzá.