Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Véres verekedés a Szent Sír templomban

2002.07.31. 11:19
Ököllel és vasrudakkal verték egymást a szerzetesek egy szerencsétlenül elhelyezett szék miatt Jeruzsálemben.
Szerzetesek verekedtek össze a kereszténység legszentebb helyének tartott jeruzsálemi Szent Sír templomban. A brutális verekedés akkor robbant ki, amikor egy egyiptomi kopt szerzetes "meggondolatlanul" az árnyékba húzta székét. Az etióp ortodoxok szerint ezzel megsértette azt az előírást, amely templom épületeinek és tartozékainak tulajdonjogát szabályozza.

A véres összetűzésben a szerzetesek köveket hajigáltak és székekkel valamint vasrudakkal ütötték egymást. A verekedésnek végül a kiérkező rendőrök vetettek véget. Jelentések szerint az egyiptomiak közül négyen, míg etióp oldalon heten sérültek meg. Az egyik szerzetes még most is súlyos sérülésekkel fekszik a kórházban.

A Szent Sír templom

A keresztényekség legszentebb helyének tartott Szent Sír templom Jézus Krisztus keresztre feszítésének, temetésének és feltámadásának helyszíne. A vasárnap összeverekedő szerzetesek már évek óta vitáznak azon, ki birtokolja a templom tetőteraszát.