Szilárda
0 °C
6 °C

Kisüstivel itatták az egyéves kisfiút

2008.05.14. 19:30
Rendszeresen házi pálinkát kevertek tavaly februárban született gyermekük ételéhez szülei a nyugat-ukrajnai Ternopil megye Viszoke nevű falujában. Az alkohol a kisfiú több szervét roncsolta, így egész életében rokkant marad. Az apuka és az anyuka három év börtönt kaphat.

Kisüstivel itatattak a szülei egy egészségesen világra jött kisfiúval fél éves korától kezdve. A 24 éves anya és 28 éves apa előtte szeszmentesen táplálta gyerekét a csecsemőt ugyanis endszeresen vizsgálta a helyi védőnő és gyermekorvos, aki mindent rendben talált.

A jelentés szerint a kisgyermeket kómás állapotban szállították a napokban kórházba, ahol az orvosok, nagy megdöbbenésükre, súlyos alkoholmérgezést állapítottak meg nála. A további vizsgálatok toxikus máj- és agykárosodást, vérszegénységet és majdnem teljes látásvesztést is kimutattak a rendkívüli mértékben elhanyagolt gyermeknél.

Az orvosok szerint a kisfiú látását sikerül megmenteni, de egyes szerveit az alkohol olyan mértékben károsította, hogy valószínűleg élete végéig rokkant marad. A büntetőeljárás alá vont szülők hároméves börtönbüntetést kaphatnak szülői kötelezettségeik elmulasztása miatt, és megfoszthatják őket szülői jogaik gyakorlásától.