Gerzson
-3 °C
3 °C

Kirepült a tulajdonos a felrobbant szeszfőzdéből

2001.07.19. 19:45
Súlyos égési sérüléseket szenvedtek annak a Szolnok megyei szeszfőzdének a dolgozói, amelyben szerda este robbanás történt. A detonáció a tulajdonost kirepítette az épületből, a tető pedig megemelkedett. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást.
Négy életveszélyes sérültje van a jászalsószentgyörgyi szeszfőzdében történt robbanásnak - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke. A detonáció szerda este negyed nyolckor a Fő úton engedéllyel üzemelő pálinkafőzőben történt.

Az üzem tulajdonosa és négy alkalmi segítő tartózkodott a robbanás pillanatában a szeszfőzde épületében. A segítők pálinkát főztek, amikor eddig ismeretlen okból robbanás következett be. Ennek következtében egy huszonhét, egy huszonöt és egy negyvenkilenc éves jászalsószentgyörgyi lakos, valamint egy hatvanhat éves dámóci férfi súlyos sérülést szenvedt. A sérülteket a mentők először a jászberényi Erzsébet kórházba szállították, majd hármat a Honvéd kórházba vittek további kezelésre.

A tulajdonos elrepült, de megúszta

A szeszfőzde tulajdonosát, aki a robbanás pillanatában az irodában tartózkodott, a detonáció kirepítette az épületből, de csak könnyű sérüléseket szenvedett. A robbanás miatt az üzem teteje megemelkedett, majd leszakadt, és az épület egyik fala kidőlt.

A négy életveszélyes sérült állapota továbbra is válságos, mivel bőrfelületük 70-80 százaléka összeégett. Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást.