Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Motorvonattal ütközött egy pénzszállító

2006.09.11. 12:16
Pénzszállító ütközött motorvonattal a Nógrád megyei Diósjenőn. A balesetben a pénzszállító vezetője és kísérője súlyosan, a motorvonat vezetője könnyebben sérült. A felborult pénzszállítóban lévő pénz egy része szétszóródott, de hamar összeszedték.

Motorvonattal ütközött egy pénzszállító mikrobusz a Nógrád megyei Diósjenőn hétfőn délelőtt a fényjelzéssel működő vasúti átjáróban; a pénzszállító autót a vonat az árokba lökte, a felborult járműben lévő pénz egy része szétszóródott, értesült az MTI a rendőrségtől.

Halama Zoltán, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályvezetője elmondta, a pénzt, összegyűjtése után, a biztonsági cég képviselői a helyszínen átvették. A balesetben súlyosan megsérült a pénzszállító autó vezetője és kísérője, őket a váci kórházba szállították, a mozdonyvezető könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség még nem tudott tájékoztatást adni a baleset körülményeiről, a helyszínelés még délben is tartott, az utat lezárták, a forgalmat rendőrök irányítják. Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy az ütközés miatt a motorkocsi "egy tengellyel" kisiklott, ennek beemelése időt vesz igénybe.

A közlemény szerint a helyszínelés ideje alatt a vonatközlekedés szünetel, az utasoknak Diósjenő és Romhány között, várhatóan a délelőtti órákban, vonatpótló buszokkal kell utazniuk. A szóvivő közleményében azt írja: az eddigi ismeretek szerint a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott.