Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Motorvonattal ütközött egy pénzszállító

2006.09.11. 12:16
Pénzszállító ütközött motorvonattal a Nógrád megyei Diósjenőn. A balesetben a pénzszállító vezetője és kísérője súlyosan, a motorvonat vezetője könnyebben sérült. A felborult pénzszállítóban lévő pénz egy része szétszóródott, de hamar összeszedték.

Motorvonattal ütközött egy pénzszállító mikrobusz a Nógrád megyei Diósjenőn hétfőn délelőtt a fényjelzéssel működő vasúti átjáróban; a pénzszállító autót a vonat az árokba lökte, a felborult járműben lévő pénz egy része szétszóródott, értesült az MTI a rendőrségtől.

Halama Zoltán, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályvezetője elmondta, a pénzt, összegyűjtése után, a biztonsági cég képviselői a helyszínen átvették. A balesetben súlyosan megsérült a pénzszállító autó vezetője és kísérője, őket a váci kórházba szállították, a mozdonyvezető könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség még nem tudott tájékoztatást adni a baleset körülményeiről, a helyszínelés még délben is tartott, az utat lezárták, a forgalmat rendőrök irányítják. Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy az ütközés miatt a motorkocsi "egy tengellyel" kisiklott, ennek beemelése időt vesz igénybe.

A közlemény szerint a helyszínelés ideje alatt a vonatközlekedés szünetel, az utasoknak Diósjenő és Romhány között, várhatóan a délelőtti órákban, vonatpótló buszokkal kell utazniuk. A szóvivő közleményében azt írja: az eddigi ismeretek szerint a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!