Buda, Richárd
-2 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Tömeges fertőzést okozott a szexéhes lány

2002.10.21. 05:37
Egyetlen iskolából mintegy ötven kamaszt fertőzött meg nemi betegséggel egy 17 éves lány az oroszországi Jaroszlavlban. A szexéhes leányzó heteken át egy közeli pajtába csábította a tanításról kisétáló tanulókat.
Az eset pánikot váltott ki a Moszkvától nem messze fekvő település 66. számú iskolájában, az igazgató viszont azzal utasította el a felháborodott szülők rohamát, hogy ők tehetnek arról, ha csemetéik a tanítás után egy pajtában bonyolítanak le légyottokat leckeírás helyett.

Eljárás nem indul a szexterrorista ellen

A jaroszlavli orvosok által "szexuális terroristának" nevezett lány első két áldozata szeptember végén jelent meg az egyik városi klinikán gonorrhoea tüneteivel, beszámolójuk szerint az ismeretlen leányzó maga ajánlkozott fel nekik. A két nyolcadik osztályos tanulót azután sorban követték társaik - a klinikára is.

A tömeges fertőzések hatására a rendőrség munkába lendült és eljutott a góchoz: megtalálta a 17 éves Marina S-t. Kiderült, hogy a "szexuális terrorista" a közelmúltban költözött Jaroszlavlba a szomszédos Tutajevből, szintén nemi betegek tucatjait hagyva maga után. A hatóságok gyógykezelésre utalták be Marinát, büntetőeljárást viszont csak akkor indíthatnának ellene, ha bebizonyosodna, hogy betegsége tudatában, szándékosan fertőzte meg a serdülőket - erre viszont vajmi kevés az esély.

Marina nimfomániás?

Andrej Vinokurov, a jaroszlavli bőr- és nemibeteg-gondozó orvosa viszont úgy vélekedik, hogy másról van szó: a lány valószínűleg nimfomániás, és feltehetően pszichés okokból vonzódik a fiatalabb korosztályhoz.

Az eset hatására orvosokból és önkéntesekből álló csoport verbuválódott Jaroszlavlban, amely nem csak a tanulókat világosítja fel a biztonságos szex mibenlétéről, de megkeresi a nemi betegségek, különösen az AIDS szempontjából legveszélyeztetettebb embereket, a prostituáltakat és a meleg szórakozóhelyek látogatóit is.