Valér
-2 °C
0 °C

Szexrabszolgaként tartotta a foglyokat a seriff

2008.04.19. 11:40
Egy oklahomai kisváros seriffjét harmincöt nő jelentette fel nemi erőszak miatt. Kollégái szerint jó rendőr volt.

Vádat emeltek egy amerikai város rendőrvezetője ellen, mert az ügyészség szerint szexrabszolgának használt női fogvatartottakat - adta hírül az AFP. Az 55 éves seriffet, akinek unokái is vannak 35 rendbeli nemi erőszakkal, emberrablással, vesztegetéssel és az igazságszolgáltatás akadályoztatásával vádolják.

Michael Burgess-t, az egyik oklahomai kisváros seriffjét azzal vádolják, hogy szexre késznyerített nőket az irodájában, az autójában, hotelekben, az otthonaikban, sőt még egy vakációzó barátja házában is. Az 55 éves, házasságban élő nagypapa az egyik kolléganőjével is kikezdett az elmúlt években.

Elemlámpa, kielégítés

Az egyik áldozat arról beszélt, hogy amikor egy börtönbe szállították át, útközben egy motelben szálltak meg, és a rendőr rátámadt a nőre. Megbilincsetle, és egy elemlámpával megerőszakolta. Egy másik nő azt vallotta, hogy amikor őrizetben volt, hónapokon át az irodájában elégítette ki a rendőrt, mert az azt ígérte, segít neki kijutni onnan.

Jó kolléga volt

Egy harmadik lány, aki drogügyek miatt került a tiszt pártfogásába, az ügyészeknek elmesélte, hogy egy éven át, hetente kétszer-háromszor közösült a rendőrrel, cserébe azért, hogy az ne juttassa vissza börtönbe. Arra is kényszerítetette, hogy szakítson barátjával. Csakhogy a lány egy közúti ellenőrzés során elbukott egy drogteszten, és ekkor elmesélte a nyomozóknak Burgess-szel kötött alkuját. A seriff még aznap felhívta a lány unokatestvérét, hogy rábírja, törjön be unokatestvére házába és tüntessen el minden bizonyítékot, amiken esetleg a nyomozók megtalálhatják a DNS-ét.

A seriff kollégái döbbenten állnak az eset előtt. "Mindig nagyon jó kolléga volt, mindannyian barátok voltunk" - mondta Kenneth Tidwell seriffhelyettes. Munkatársai szerint közvetlen életvidám ember, aki remekül értett a munkájához, felelősségteljesen dolgozott, nem hiába választották meg újra háromszor is a posztra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!