Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Élőben közvetített szex a New York-i székesegyházból

2002.08.21. 16:49
Nemi aktust imitált a New York-i székesegyházban egy pár, amit az egyik rádióállomás élőben közvetített. Az adó betiltását több százan követelték az amerikai médiahatóságnál, mely példás bűntetést helyezett kilátásba. A fiatal párt eközben közszeméremsértért őrizetbe vették, a műsorvezetőket pedig felfüggesztették.
Nagy felháborodást keltett az amerikai katolikusok körében egy rádióállomás élő adása a New York-i St. Patrick-székesegyházból. A rádió ugyanis egy nemi aktust közvetített a katedrálisból.

Százak követelték a működési engedély visszavonását

Telefonhívások és e-mailek százai követelték az amerikai rádiók és televíziók felügyeleti hatóságaként működő Szövetségi Kommunikációs Bizottságtól (FCC), hogy vonja be a WNEW-FM adó működési engedélyét. A Katolikus Liga, amelynek saját adatai szerint 350 ezer tagja van, követeli ezenkívül, hogy súlyos pénzbüntetést rójanak ki a magánállomás működtetőjére.

A műsorvezetők felfüggesztve

A két műsorvezetőt felfüggesztették állásából - jelentette a dpa. A szóban forgó műsorba jelentkező párok pénzt nyerhettek azzal, ha szokatlan helyszíneken szeretkeznek. A botrány úgy tört ki, hogy a rádió a székesegyházba kapcsolt, és a műsorvezető a hallgatóknak pontosan leírta a pár szeretkezését - mindössze néhány méterre az ott imádkozóktól.

A szereplő pár őrizetben

A "szereplőket" - egy 37 éves férfit és egy 35 éves nőt Virginiából - őrizetbe vették, és közszeméremsértés vádjával eljárás indult ellenük. A műsor készítőjét pedig bűnsegédként vonják felelősségre. Michael Copps, az FCC vezetője közölte, hogy amennyiben a vád beigazolódik, a bizottság a legteljesebb szigorral fog eljárni a rádióállomás ellen. Az adásban szereplő pár ügyvédje megjegyezte, hogy védencei csak utánozták a nemi aktust.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?