Tekla
9 °C
20 °C

Élőben közvetített szex a New York-i székesegyházból

2002.08.21. 16:49
Nemi aktust imitált a New York-i székesegyházban egy pár, amit az egyik rádióállomás élőben közvetített. Az adó betiltását több százan követelték az amerikai médiahatóságnál, mely példás bűntetést helyezett kilátásba. A fiatal párt eközben közszeméremsértért őrizetbe vették, a műsorvezetőket pedig felfüggesztették.
Nagy felháborodást keltett az amerikai katolikusok körében egy rádióállomás élő adása a New York-i St. Patrick-székesegyházból. A rádió ugyanis egy nemi aktust közvetített a katedrálisból.

Százak követelték a működési engedély visszavonását

Telefonhívások és e-mailek százai követelték az amerikai rádiók és televíziók felügyeleti hatóságaként működő Szövetségi Kommunikációs Bizottságtól (FCC), hogy vonja be a WNEW-FM adó működési engedélyét. A Katolikus Liga, amelynek saját adatai szerint 350 ezer tagja van, követeli ezenkívül, hogy súlyos pénzbüntetést rójanak ki a magánállomás működtetőjére.

A műsorvezetők felfüggesztve

A két műsorvezetőt felfüggesztették állásából - jelentette a dpa. A szóban forgó műsorba jelentkező párok pénzt nyerhettek azzal, ha szokatlan helyszíneken szeretkeznek. A botrány úgy tört ki, hogy a rádió a székesegyházba kapcsolt, és a műsorvezető a hallgatóknak pontosan leírta a pár szeretkezését - mindössze néhány méterre az ott imádkozóktól.

A szereplő pár őrizetben

A "szereplőket" - egy 37 éves férfit és egy 35 éves nőt Virginiából - őrizetbe vették, és közszeméremsértés vádjával eljárás indult ellenük. A műsor készítőjét pedig bűnsegédként vonják felelősségre. Michael Copps, az FCC vezetője közölte, hogy amennyiben a vád beigazolódik, a bizottság a legteljesebb szigorral fog eljárni a rádióállomás ellen. Az adásban szereplő pár ügyvédje megjegyezte, hogy védencei csak utánozták a nemi aktust.