Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Örömlány karjaiban halt meg az idős férfi

2003.05.19. 11:39
Szeretkezés közben halt meg egy örömlány karjaiban egy 72 éves német nyugdíjas Karlovy Vary melletti Albertamy község szállodájában, a szexuális szolgáltatásokról elhíresült cseh határvidéken.
"Az idős úr egy 25 éves nővel folytatott közösülés közben kapott infarktust a Sigi Sport szállodában" - közölte Eva Plíhalová rendőrségi szóvivő. Bár az örömlány azonnal orvost hívott, és maga is megpróbált elsősegélyt nyújtani, a férfi életét már nem sikerült megmenteni. "A nagy izgalomban szíve felmondta a szolgálatot" - jegyezte meg az orvos.

Csehországban nem ez az első ilyen halál. A rendőrségi kimutatások szerint az utóbbi évtizedben legalább két tucat hasonló eset történt a német határ közelében lévő örömzóna szórakozóhelyein. Az áldozatok szinte kivétel nélkül német férfiak voltak.

Tavaly ősszel például egy 57 éves német turista izgalmában akkor kapott infarktust, amikor Sokolovban a szállodai szobában kedvenc prostituáltját várta. Egy másik, 69 éves férfit akkor érte a halál, amikor az örömlány a nadrágját kezdte kigombolni.

A lányok is veszélyben vannak

Bár az áldozatok eddig mind férfiak voltak, a rendőrségi kimutatásból az is kitűnik, hogy a lányok számára sem mindig veszélytelen a helyzet. A Teplicéhez közeli Dubíban három éve például majdnem halálos "munkahelyi" baleset ért egy fiatal, törékeny lányt: több mint száz kilós német vendége aktus közben infarktust kapott és meghalt. A súlyos test alól a lány nem tudott önerővel szabadulni, és már fulladozott, amikor végre kimentették.

Hatalmas bordély

A prágai sajtó szerint a cseh-német határ cseh oldala a rendszerváltás utáni években "egyetlen hatalmas bordéllyá" vált. A városokban, falvakban de főleg a nemzetközi utak mentén rengeteg a szexuális szolgáltatásokra szakosodott szórakozóhely, amelyet főleg a németek keresnek fel nagy számban. A helyzettel elégedetlen helyi lakosság ösztönzésére a hatóságok eddig csak az utcai prostitúció ellen tudtak fellépni több-kevesebb sikerrel, mégpedig közrendháborítás miatt. A prostitúció Csehországban nem tiltott, így a szórakozóhelyeken folyó dolgokba a hatóságok csak akkor tudnak beavatkozni, ha ott bűncselekmény történik.